Amalea's Trend

Galveston

Promenad som terapi

Ta det säkra framför det osäkra
Satt precis och kollade på TV4 nyheterna såhär på morgonkvisten och känner spontant att jag på direkten vill installera nytt villalarm. Hur mycket hemskheter är det inte som händer i världen just ännu? Och inte bara  i andra länder. Så kunde man ju skydda sig förut, med att tänka att det kommer aldrig att komma till trygga Sverige. Men, lets face the facts, nu är det rätt så hemskt här också. 

Tänk alla rubriker i kvällstidningarna nu där det står ´Femton döda i bilkrasch´,och det läser vi sådär i förbifarten och scrollar vidare eftersom att "äh det var ju inte så många ändå". När man tänker på det så inser man ju att världen är vidrig nu. 

Men man får se på ljusglimtarna vi får och man får inte köra fast i alla hemskheter, då överlever man nog inte om jag ska vara ärlig. Man får tänka på allt det vackra vi har omkring oss istället. Naturen kan få vem som helst på bra humör tror jag. Jag tror att det svenska folket skulle må så mycket bättre om vi var lite mer friluftsmänniskor än vad vi är idag. Jag läste en undersökning där det stod att svenska barn är dom i världen som är ute minst. Hur tragiskt? När vi har ett av de vackraste länderna i världen, med massa skogar, sjöar och vackra djur, precis utanför dörren.

Alla borde gå ut och gå mer i skogen tror jag, det skulle både ge oss motion, mer uppskattning för det vi har omkring oss och dessutom tror jag att det skulle spara oss ganska många terapitimmar. Både den friska luften man andas och tiden man blir tvungen att vara med sig själv är terapi nog. Jag tror att jag tar på mig galoscherna och ger mig ut nu på direkten!